Virkavirhe

Virkavirhe

Tuomarin nuijaArvokkaan koulumme arvokas itsenäisyyspäiväjuhla. Eräs rasittava oppilaani pyörii tuolilla ja metelöi, nauraa väärissä paikoissa ja taputtaa silloin kun ei pitäisi. Välillä seisoo penkillä ja välillä ryömii sen alla. Käyn torumassa, mutta sopimaton käytös vain yltyy. Kuulen selvästi, miten rehtori toteaa vieressä istuvalle apulaisrehtorille: ”Tuolla Samulilla ei ole kyllä yhtään luontaista auktoriteettia.” Raivostun oppilaalle silmittömästi ja kannan hänet puoliväkisin pois juhlasta. Käytävän puolella puin nyrkkiäni oppilaan silmien edessä ja voi onnetonta, nyrkki osuu vahingossa oppilasta silmään. Oppilas heittäytyy tuskissaan lattialle vollottamaan ja samalla huomaan rehtorin lähestyvän käytävää pitkin. Kävelee vierestä, puistelee päätään ja mutisee: ”Virkavirhe, todella paha virkavirhe…”

Ei tarvita Joosefin unenselittäjän lahjoja tulkitakseen, että tieto kouluumme avautuvista viroista sai aikaan sydämentykytystä.

7 thoughts on “Virkavirhe

  1. Kannattaa näyttää kaikki kortit (talentit) vasta, kun sinut on valittu. Rehtori näyttää tosin pelkäävän jo nyt, että sinusta tulee paha kilpailija hänen luontaiselle auktoriteetilleen, ja koittaa tehdä parhaansa, jottei joutuisi siihen kisaan. Onneksi valintaa ei tee rehtori?

  2. Ei, kyllä rehtori on käytännössä se henkilö joka valinnan suorittaa. Yleensä ottaa siihen muutaman ”apurin” tekemään havaintoja. Lopuksi rehtori kuitenkin tekee valinnan ja kantaa vastuun.

    En usko, että rehtori minua pelkää, enemmänkin minä pelkään virkavaalia ja unessahan tunnetusti toteutuvat pahimmat pelot 🙂

  3. Jeremias: Kiitos. Oikeastaan ko. koitokseen on vielä puoli vuotta aikaa, mutta tieto avautuvista viroista jotenkin sähköistää työpaikan tunnelmaa. Meillä kun on ainakin kolmasosa (yli 20) opettajaa ilman vakituista virkaa. Niistä kolmesta avoimesta ei ihan kaikille riitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *