Pilvi ja Pertti

Pilvi ja Pertti

dsc_0041

dsc_0051

Kirjaan nyt ensi hätään tänne ylös, että meille syntyi tänään iltapäivällä kolmen-neljän aikoihin kaksi valkoista karitsaa, Pilvi ja Pertti. Pilvi on tyttö ja oikein topakka, Pertti on poika ja ihan reipas sekin. Olemme muutaman yön heränneet katsomaan, onko mitään tapahtunut mutta ei ole tärpännyt. Tänään sitten Jessi yllätti ja pyöräytti täysin omatoimisesti karitsat maailmaan! Samuli oli ensimmäinen, joka auton talliin ajettuaan kurkkasi lampolan ”valvontasilmästä” (jonkun tekemä reikä seinässä lampolan ja autokatoksen välissä) ja huomasi pienoisen.

Emo on oikein äidillinen, mutta ei ymmärrä, että karitsat tarvitsisivat kovasti muutakin kuin nuolemista ja rauhoittavaa päkätystä. Nimittäin maitoa. Operaatio ”miehestä maajussi” eteni tänään taas koko lailla, kun tarvitsin Samulin kaveriksi Jessin imetystukihenkilöpuuhiin. Vuorotellen pidimme emoa kiinni ja ohjailimme karitsoita utareille. Että kyllä tuo on jo sen verran maajussi, että on lampaita kannellut ja halaillut, sen voi sanoa. Henkinen puoli tulee tietysti aina vähän jäljessä, kun siinä touhutessa sain kuulla seuraavanlaisia sadatteluja: ”Jos viistoista vuotta sitten oisin tienny, että missä tilanteessa sitä nytkin kykkii, niin ei olis…(mutinaa)” jne.

Nyt täytyy päivystää, että tuore äiti oppii imettämään. Mutta eiköhän tästä pian päästä siihen vaiheeseenkin, että hoksataan ottaa kuvia. Tällä hetkellä kaikki kun ei ole vielä niin kovin esteettistä.

10 thoughts on “Pilvi ja Pertti

 1. Mikä ihme täti tuossa kuvassa? Kaikkea se Samppa löytääkin, kun oikein etsii…

  Aika kiva kun nuo valkoiset karitsat erottaa siitä, että Pertsalla on musta kuononpää ja Pilvellä vaaleanpunainen. Imetystuki auttoi, ja Jessi antaa karitsoiden imeä ihan hyvin.

 2. Suloisen näköisiä, erityisesti tuo sinitakkinen. En voi kuin ihmetellä. Mepäs tullaan katsomaan joku päivä. Teillähän on nyt aikaa hyysätä vieraitakin. vai pitääkö karitsoiden johdosta tuoda rotinoita? Muistaakseni teidänkin piti tulla käymään täällä, kunhan saatte karitsoitua. Tuletteko ensi viikonloppuna?

 3. Onnea, onnea, sekä jessi-emolle, että imetystukihenkilöille ja tukihenkilöiden perheelle! Uskon että ovat oikeesti vielä suloisempia kuin kuvassa. Mutta saako niiden selässä istua, vaikka ne on vielä noin pieniä ; -O. Oliko vain Jessi tiineenä vai tuleeko noita vielä lisää? (En nyt muista montako uuhta ja montako pässiä teillä olikaan). Mitenkäs kanat jaksaa, oletteko omavaraisia munien suhteen?
  Talvi taitaa jatkua sielläkin, kuten täälläkin, uutta lunta tulee melkein päivittäin. Pakkasia ei sentään ole enää pidellyt.
  Ollaan ahkeroitu alakerran vessaremontissa, kun se jäi viimeksi tekemättä. Nyt se on lavuaaritason silikoneja vaille valmis. Sami laatoitti lattian ja yhden seinän ja rappasi kolme seinää. Tuli niin siisti!
  Mukavaa talvenjatko ja keväänodotusta ja antoisia hetkiä karisoiden parissa.

 4. Kiitos onnitteluista! Me ollaankin niin onnellista porukkaa.

  Meillä on kaksi uuhta, Lulu ja Jessi eli toiveissa ois, että Lulu karitsois vielä. Maha on ainakin sen kokoinen että kyllä siellä jotakin on. Pilvi ja Pertsa ovat nyt siis jo leikki-iässä, opettelevat puskemaan ja yrittävät loikkia honteloilla jaloillaan tyhjän päälle. Pitäis saada videolle, siinä on kattomista.

  Kananmunien tuotantomäärissä ei vielä ole hurraamista, mutta katsotaan muutama viikko eteenpäin, niin voi olla, että 2-4 munaa tulee päivässä. Klaaralla on sulkasato ja munintatauko, ja pienemmät eivät ihan vielä ole munintaiässä. Kukko kyllä kiekuu, ja kanat kotkottavat, että kyllä me sen puoleen ollaan aika rikkaita. Elämää ja varsinkin meteliä riittää myös täällä päärakennuksessa.

  Terveisiä sinne etelään kaikille, olisi mukava käydä nyt keväällä sielläkin, kun kesällä saattaa jäädä aika hiljaiseksi tuo matkustelu. Mutta saa nähdä, tässä tämä elämä on muotoutunut aika tiiviiksi, ei paljon pitkiä viikonloppuja ole tiedossa ja lyhyempänä ei viitsi lähteä.

  Venkku, olis mukava käydä viikonloppuna (siis pyhäpäivänä?) teillä ja vaikka lumilinnassa, täytyy kysyä Sampalta mitä mieltä hän on. Lapsilta en mene kysymään, sillä siinä saa heittää kuuloaistille lopulliset hyvästit…

 5. Meillä on pakkasessa kyllä pässinlihaa, että tervetuloa vain. Ilmoita paria päivää ennen, haluatko fileetä, viulua vai palapaistia. Kebablihat on tällä erää syöty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *