Eläväisiä lapsia

Joulunaika Ervastinkylän torpassamme on sisältänyt paljon joulutunnelmaa, hyviä ruokia, vähän suklaata (noin kolme kiloa oppilailta lahjaksi) ja paljon lasten musiikkiesityksiä. On ollut mukavaa. Mainittakoon, että aika on kulunut mukavasti Leevin joululahjaksi saaman meccano-rakennussarjan parissa. Leevi pomppii vieressä, seisoo päällään, pyöräyttelee kuperkeikkoja ja vahtii siinä samalla silmä tarkkana että isä rakentaa koko ajan. Enkä minä valita yhtään. Mielenkiintoinen sarja…

Tällä hetkellä tunnelma talossa ei kuitenkaan ole kovin häävi. Jo ehkä sadannen kerran tänä syksynä vatsatauti pesiytyi perheeseemme ja uudeksi vuodeksi suunniteltu Porvoon reissu jää nyt tekemättä. Suuri harmi se on, tilaisuuksia reissuun tällaisella porukalla ei liian usein tule.

Mutta ettei ihan ankeaksi menisi, kohottakoon seuraavat pätkät tunnelmaa.

9 kommenttia artikkeliin ”Eläväisiä lapsia

 1. Suloisia lapsia! Pikaista paranemista!
  Vielähän ennen loppiaista voi ehtiä vaikka ja mitä, kun on noin eläväistä porukkaa!

 2. Kyllä meitäkin harmittaa, mutta mahatautisia lapsia ei kieltämättä ole mukava ajeluttaa läpi Suomen : -(.
  Sitäpaitsi mahatauti on pesiytynyt tännekin. Lota lapsista Matilda aloitti sunnuntaina, tämänhetkistä tilannetta en tiedä. Milla yrjösi viime yön, saa nähdä mitä tämä päivä tuo tullessaan. Mulla itsellänikin on maha kipeä ja kuvottava olo, lisäksi taitaa iskeä flunssa, jota Olli ja Anna joulun aikaan potivat. Anna yskii vieläkin keuhkonsa pihalle. Kurkku tuntuu kipeältä ja eilen oli pää kipeänä.
  Olipas tämä nyt sairauskertomus…
  Muuten joulu meni leppoisasti, touhua ja vilskettä riitti, samalla lailla kuin noissa teidän otoksissa. Nyt ollaan kotona, mutta uudenvuoden aikaan piti mennä mökille, saa nyt nähdä miten tämä tautitilanne antaa myöten.
  Lämpöisiä terveisiä kaikille ja yrittäkää jaksaa mahatautisten lasten kanssa, se on välillä rankkaa…

 3. Mukavaa lauleskelua ja loistavia nuo lapset! 🙂 Eiköhän taudit pian parane noita muistellessa.

 4. Meilläkin jäi sitten joulukaljat juomatta. Parantukaa pian! Me ollaan ainakin toistaiseksi terveitä.

 5. Venla, saa meille vieläkin tulla, erittäin mieluusti! Tauti on nyt käynyt kaikilla niin todennäköisesti se ei enää meille vähään aikaan iske.

 6. Ihania joulukuvia.
  Ikävää, kun olette kipeitä, ettekä voi lähteä matkalle.Toivottavasti paranette pian, eihän mahatauti onneksi kestä kauaa, mutta ikävä tauti se on.
  Meilläkin meni yksi joulu mahataudissa ja ukki pesi lakanoita kylpyammeessa koko jouluyön. Aina kun joku lakkasi oksentamasta, toinen aloitti ja tauti kävi kahdessa vuorokausessa läpi koko porukan. Joulun viettäjiä oli tuolloin kolme alle kaksivuotiasta, yksi neljävuotias ja kymmenen aikuista, joista yksi yhdeksänkymppinen.Jotenkin sen joulun muistaa aina.
  Hurmaava neiti tuo Martta, taitaa olla yhtä tomera kuin minun aikuinen Marttani.
  Onnellista uutta vuotta Ervastinkylälle.

 7. No olipa mukava, että Samppa sai vihdoinkin oikean meccano-sarjan, kun lapsena joutui tyytymään vaatimattomaan piratti-korvikkeeseen.
  Tosin senkin kanssa viihdyttiin ihan mukavasti, lego-sarjojen välillä;-)

  Hyvää Uutta Vuotta 2009 kaikille!

 8. Isä: Ostin Leeville Englannista halvan meccano-jäljitelmän. Leevi värkkäsi sen kanssa niin ahkerasti, että lähes jokainen osa oli kulunut rikki. Päätin, etten enää osta halpoja jäljitelmiä. Huomasin tosin, että aito meccano ei loppujen lopuksi ollut juuri kalliimpi.

  Hyvää uutta vuotta myös sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.