Mikä laulaen tulee…

Postimies toi eilen kirjeen. Se oli tavallisen näköinen, viaton ruskea kirjekuori ja oli hukkua joulumainosten ja muiden roskien sekaan. Olisi varmaan hukkunutkin, ellei armas vaimoni olisi huomauttanut, että vilkaisepa mitä postisetä toi.

Pahat aavistukset valtasivat mielen, kun näin mitä kuoreen oli painettu. Puolustusvoimat – Försvarsmakten, Pohjoinen maanpuolustusalue. Kertausharjoituskutsuko? Vaiko reserviläiskuorokutsu taas? Mielummin jälkimmäinen, mutta ei nyt ehkä sitäkään tähän hätään. Enemmän uskoin (ja pelkäsin) kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa.

Avasin kuoren ja luin kirjeen: Arvoisa reserviläinen, lämpimät onnittelut ylennyksen johdosta…

(Niin, olenhan minä kerran käynyt ihan oikeissa kertausharjoituksissa, 6 päivää talvisessa metsässä, puolijoukkueteltassa. Loput vuorokaudet ovatkin sitten kertyneet reserviläiskuoron harjoituksista ja esiintymisistä. Täytyy vain toivoa, että otsikossa siteerattu sananlasku ei tässä yhteydessä toteudu.)

5 kommenttia artikkeliin ”Mikä laulaen tulee…

  1. Lämpöiset onnentoivotuksemme täältä mummulta ja papalta! Kyllä Isänmaallamme on vielä toivoa!!! Samaa onnea sinne Espoon suuntaan, jos eräs toinen ylennetty sattuu tätä blogia seuraamaan…Minkäs sotilasarvon se posti toi?

  2. Kiitos onnitteluista. Seuraavissa kertausharjoituksissa saan laittaa kauluslaattaan (tai hihalaattahan se taitaa nykyisin olla) kaksi pientä ruusuketta.

  3. Onnea ja siunausta, isänmaan toivot Oulunsalossa ja Espoossa. Olinkohan eilen tuon toisen toivon vaimon kanssa havukransseja vääntämässä joulumyyjäisiin? Oletko nyt meidän perheen korkea-arvoisin upseeri?

  4. Onneksi olkoon. Katselin tuota kuvaa ja naureskelin itsekseni, kyllä se laulava mieskuoro voikin sitten näyttää koomiselta…

  5. Eikös meidän perheessä muita ole ylennetty? Jos ei, niin käskyvalta siirtyköön minulle 🙂

    Jeremias: Ressukuoro on todella koomista meininkiä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.